برای آشنا شدن با فلزیاب های اسکنر با ما همراه باشید .
در مطالب قبلی به تحلیل و بررسی تخصصی فلزیاب های نقطه زن و شعاع زن پرداختیم . امروز نوبتی هم که باشد نوبت فلزیاب اسکنر است که از بین طرفداران خود دارای محبوبیت بالایی می باشد . سوالات بسیاری در مورد فلزیاب های اسکنر مطرح می باشد : آیا همه می توانند با فلزیاب اسکنر کار کنند ؟ طرز کارکرد این گونه سیستم ها به چه شکلی است ؟ عمق کاوش مفیدشان چقدر است ؟ سیستم به کار رفته در آن ها چیست ؟ آیا همه ی اسکنر ها به خوبی عمل می کنند یا نه ؟ و …
همه ی این سوالات در ذهن کسی که قصد خرید فلزیاب اسکنر را دارد مطرح است . اما جای نگرانی نیست اگر اندکی صبر کنید و تا آخر این مطلب با ما همراه باشید به پاسخ تمامی سوالات دست می یابید .
سیستم به کار رفته در فلزیاب های اسکنر :
اولین و ابتدایی ترین بحث ، سیستم به کار رفته در فلزیاب های اسکنر می باشد . به طور کلی باید گفت سیستم این دستگاه ها ، سیستم مگنت می باشد ، اما شاید برای شما سوال باشد که منظور از سیستم مگنت چیست ؟ همانطورکه از اسم این سیستم می توان حدس زد طرز کارکرد فلزیاب های اسکنر با میدان مغناطیسی می باشد . این نوع فلزیاب ها مانند نقطه زن ها و شعاع زن ها خود فلز را تشخیص نمی دهند ، بلکه میدان مغناطیسی دور فلز را تشخیص می دهند . برای درک بهتر اجازه دهید مثالی برای شما بزنیم :
فرض کنید فلزی برای مدت زیاد مثلا 50 سال یا بیشتر زیر خاک است . طبیعی است که فلزی که برای مدت طولانی زیر خاک مدفون است دور خودش یک میدان مغناطیسی تشکیل می دهد . در این حین است که فلزیاب های اسکنر میدان مغناطیسی فلز را پیدا کرده و با این کار خود فلز نیز پیدا می شود . لازم به ذکر است ، از آنجایی که این نوع سیستم ها با میدان مغناطیسی سر و کار دارند . به هیچ عنوان به فلزات جدید واکنشی نشان نمی دهند ، چون فلزات جدید میدان مغناطیسی ندارند . برای تست این گونه سیستم ها از آهنربا استفاده می شود .
فلزیاب های اسکنر بر خلاف نقطه زن ها هنگامی که فلز می بینند ، بوق نمی زنند ، بلکه موقعیت مکانی و جغرافیایی فلز را روی نمایشگر های خود به کاوشگر نشان می دهند . از جهتی چون اسکنر ها خود فلز را نمی زنند می توانند عمق هدف را مشخص کنند . حتی کسانی که با این گونه سیستم ها کار کرده اند و تجربه بیشتری دارند می توانند بزرگی و کوچکی هدف را مشخص کنند .
این گونه سیستم ها چگونه کار می کنند ؟
فلزیاب های اسکنر مانند نقطه زن ها دارای لوپ می باشند اما این موضوع باعث نمی شود لوپ های این دو سیستم مانند یکدیگر باشند . لوپ فلزیاب های اسکنر دارای سنسور می باشد که بسیار حساس به میدان مغناطیسی است در حالیکه لوپ نقطه زن ها دارای سیم های خاصی می باشد که پالس می فرستند . لوپ ها که دارای سنسور می باشند ، به دستگاه متصل شده و تنظیمات توسط کاوشگر انجام می شود . توجه داشته باشید طرز کارکرد اسکنر ها کاملا متفاوت با نقطه زن ها می باشد .
شما در نقطه زن هر کجا را که می خواهید بدون مشخص کردن منطقه ، کاوش می کنید ولی این کار در کاوش با فلزیاب های اسکنر میسر نیست . اپراتور ابتدا باید منطقه ی مورد نظر را مشخص کرده و بعدا شروع به اسکن برداری کند . در فلزیاب های اسکنر با توجه به ساختارشان ، جهت های جغرافیایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است . به همین خاطر کاوشگر نمی تواند در منطقه ای که مشخص کرده هر طوری که بخواهد حرکت کرده و اسکن بگیرد .
بر فرض مثال کاوشگر باید از شمال به جنوب حرکت کند و هنگامی که طول منطقه تمام شد و خواست ردیف دوم را اسکن کند باید عقب عقب برگردد تا اسکنر به خوبی عمل کند . گاها به فلزیاب های اسکنر ، یون یاب هم می گویند ولی این حرف از لحاظ علمی ، حرفی اشتباه است . در حالیکه اسکنر ها یون تشخیص نمی دهند بلکه میدان مغناطیسی زیر زمین را مشخص می کنند . تنظیمات فلزیاب های اسکنر اندکی سخت تر از تنظیمات نقطه زن ها می باشد و همین باعث می شود که خریداران در ابتدای کار کردن با دستگاه دل سرد شوند در حالیکه اصلا کار کردن با سیستم را بلد نیستند .
نکات مثبت و منفی فلزیاب های اسکنر :
همان طور که در ابتدای مطلب بیان شد ، فلزیاب های اسکنر دارای نکات مثبت و منفی می باشد که در این بخش می خواهیم به آن ها اشاره ای داشته باشیم . برای این که فلزی که زیر زمین پنهان است ، دور خودش میدان مغناطیسی ایجاد کند لازم است که مدت بسیار زیادی زیر زمین بماند تا اسکنر آن را تشخیص دهد . پس می توان نتیجه گرفت که اسکنر ها بر خلاف نقطه زن ها به هیچ عنوان به فلزات جدید زیر خاک مانند میخ ، قوطی های فلزی ، پاکت سیگار و … واکنش نشان نمی دهند . نقطه زن ها نمی توانند عمق هدف را مشخص کنند ، اما این کار از دست فلزیاب های اسکنر بر می آید .
این گونه سیستم ها از تکنولوژی نسبتا پیچیده ای برخوردار است و به همین علت است که کار کردن با فلزیاب های اسکنر دشوار تر از نقطه زن ها می باشد . از جهتی برخی از مجموعه ها خودشان بلد نیستند با دستگاه کار کنند . در نتیجه نمی توانند به مشتری طرز کار کردن با سیستم را آموزش دهند . در مجموعه ی کاوش فلزیاب تلاش کرده ایم تا تمامی موارد مربوط به کارکرد اسکنر ها را برای خریداران عزیز آموزش دهیم و از این جهت جای هیچ نگرانی نیست .
قیمت های فلزیاب اسکنر با توجه به سیستم خاص و منحصر به فرد خود گران تر از شعاع زن ها و نقطه زن ها می باشد ولی با این مواردی که بیان شد در بین طرفداران خودش از محبوبیت بالایی برخوردار است . فلزیاب اسکنر فول فایندر 4000 محصول شرکت سونی یکی از بهترین اسکنر های موجود در بازار می باشد که نسبت به قیمتش ارزش خرید بالایی دارد .
معیار های لازم برای خرید یک اسکنر خوب چیست ؟
همان طور که قبلا هم اشاره شد ، فلزیاب های اسکنر از سیستم پیچیده و تکنولوژی بالایی ساخته شده است . به همین علت فلزیاب های اسکنر قیمت بالایی دارند ، اما سوال این است آیا تمامی اسکنر ها خوب هستند و ارزش خرید دارند یا نه ؟ اگر بخواهیم قاطعانه جواب دهیم باید بگوییم (نه) . قیمت بالای این سیستم ها علت وجود دستگاه های مشابه تقلبی و به درد نخور بسیاری در بازار است . خریداران باید مراقب باشند تا به دام سودجویان نیافتند . یکی از راهکار هایی که می توان تشخیص داد که سیستم مورد نظر اصل است یا تقلبی ، داشتن برنامه ی اختصاصی خود دستگاه است .
این گونه سیستم ها با توجه به ساختارشان باید برنامه ای داشته باشند و اسکن منطقه را برای کاوشگر نشان دهند ، بیشتر سازندگان سیستم های دست ساز برنامه ی دستگاه های برند مانند شرکت OKM آلمان را بر روی دستگاه دست ساز خود نصب می کنند که کارایی ندارد . قبل از خرید حتما دقت کنید اسکنری که قصد خرید آن را دارید برند است یا خیر که عمدتا بیشترشان دست ساز و غیر اصل می باشند . سنسور های این گونه سیستم ها بسیار اهمیت دارند سعی کنید سیستمی خرید کنید که سنسور هایی با حساسیت بالا داشته باشد . در حال حاضر تشخیص یک فلزیاب اسکنر خوب با توجه به شرایط موجود کمی دشوار است . اگر شما هم اطلاعات کافی در این زمینه ندارید می توانید با ما تماس بگیرید تا همکاران ما شما را راهنمایی کنند .