فلزیاب های شعاع زن چگونه کار می کنند و چه تفاوتی با دیگر فلزیاب ها دارند ؟
در پست قبلی به تحلیل و بررسی کارکرد فلزیاب نقطه زن پرداختیم . در این پست می خواهیم در باره ی فلزیاب های شعاع زن مطالبی را برای شما عزیزان مطرح کنیم . اگر علاقه مند هستید که یک فلزیاب شعاع زن خوب تهیه کنید ، با ما همراه باشید چون که این مطالب برای شما بسیار مفید واقع می شود و شما را در خرید یک دستگاه فلزیاب شعاع زن بسیار کمک می کند . در ادامه انواع شعاع زن ها را معرفی کرده و نکات مثبت و منفی هر کدام را شرح می دهیم .
کاربرد اصلی فلزیاب شعاع زن چیست ؟ و در کاوش چه کمکی به ما می کند ؟
در ابتدای مطلب گفتنی است که گاها به فلزیاب شعاع زن ، ردیاب یا گمانه زن هم گفته می شود . پس اگر هر کجا اسم ردیاب یا گمانه زن را شنیدید ، بدانید که منظور چیست . فلزیاب های شعاع زن در جهت سریع شدن فرایند کاوش کمک شایانی به کاوشگر می کنند . این گونه سیستم ها بیشتر در مناطق بسیار بزرگ کارایی دارند . اگر بخواهیم بهتر بگوییم جاهایی که کاوش با فلزیاب های نقطه زن به زمان بیشتری نیاز دارد و باعث خستگی کاوشگر می شود ، در این حین است که این سیستم به کار می آید .
فلزیاب های شعاع زن با توجه به ساختارشان کاوشگر را به نزدیکی جایی که ممکن است فلز وجود داشته باشد ، هدایت می کنند . در نتیجه نیازی به کاوش همه ی منطقه نیست و فقط جایی را که شعاع زن تشخیص داده را با نقطه زن باید کاوش کرد . البته در برخی موارد هم ممکن است جا و منطقه هدف مشخص باشد که در این صورت نیازی به ردیاب نیست . اما اگر در یک منطقه با شعاع 500 متر ( متغیر است می تواند کمتر یا بیشتر باشد ) قرار گرفتیم و منطقه هدف هم مشخص نبود می توانیم از شعاع زن کمک بگیریم تا ما را به هدف نزدیک کند ، تا جایی که فقط یک منطقه 4*4 متر را به جای 500 متر ، با نقطه زن کاوش کنیم .
فلزیاب های شعاع زن سیمی :
این گونه شعاع زن ها همان طور که از اسمشان مشخص است با سیم هایی که اکثرا از جنس برنج می باشد ساخته شده اند . این سیم ها با کمک فیش به دستگاه شعاع زن متصل می شوند . نحوه کارکرد اینگونه ردیاب ها طوری است که حرکت سیم ها را باید دنبال کرد تا به منطقه هدف نزدیک شد . البته توجه داشته باشید که مدل و نحوه حرکت سیم ها همیشه یکسان نیست و ممکن است به سمت چپ ، راست یا پایین جهت دهند . هر کدام از این جهت ها نشانگر یک موضوع خاصی است که اپراتور باید آن ها را بداند . اما جای نگرانی نیست چون مجموعه ما در هنگام خرید تمامی این نکات را به خریداران محترم آموزش می دهد .
ناگفته نماند که ردیاب های سیمی دو مدل دارد . در مدل اول اپراتور یا کاوشگر می تواند به تنهایی کار کند و هر دو طرف سیم شعاع زن را در دست می گیرد . اما در حالت دوم نیاز به شخص دومی هم هست و کاوش تکنفره ممکن نیست چون باید دو نفر روبروی هم بایستند و هر طرف یک طرف سیم ها را دردست بگیرد به طرف خودش بکشد تا جهت مشخص شود . در بیشتر این نوع سیستم ها قطعه ای به نام بوستر وجود دارد که در منطقه ی کاوش در روی زمین قرار می گیرد . بوستر با فرستادن پالس و فرکانس به داخل زمین باعث می شود تا سیستم با دقت بیشتر و بهتر بتواند فلزات را تشخیص دهد .

گمانه زن های بلبرینگی :
در ساخت این گمانه زن یک بلبرینگ استفاده شده و به همین دلیل به این اسم نام گذاری شده است . این فلزیاب شعاع زن بر خلاف نوع اول گمانه زن سیمی برای کاوش به یک نفر نیاز دارد . نحوه کارکرد این سیستم به گونه ای است که کاوشگر ابتدا تنظیمات دستگاه را اعمال می کند و بعد شعاع زن را به سمت پایین می گیرد و به آرامی بالا می آورد تا فلزیاب شعاع زن بالانس شود . بعد از اینکه همه ی این کار ها انجام شد شروع به حرکت می کند . آنتن های شعاع زن هر طرفی را نشان دهد باید به آن سمت حرکت کند تا جایی که آنتن های فلزیاب شعاع زن دور بزند و برگردد .
البته باید در نظر داشته باشید که کوچکترین حرکت اشتباه ، دست کاوشگر باعث می شود که شعاع زن بلبرینگی تکان بخورد و به اشتباه به جهت های مختلف متمایل می شود . برای اینکه بتوان با فلزیاب های شعاع زن بهتر کار کرد ، باید زیاد تمرین کرد تا رابطه بهتری بین شعاع زن و کاوشگر برقرار شود . این نوع فلزیاب شعاع زن مانند شعاع زن های سیمی دارای بوستر می باشد . اگر می خواهید با شعاع زن های بلبرینگی آشنا شوید به فروشگاه کاوش فلزیاب مراجعه کنید .

معایب ردیاب ها :
در این بخش می خواهیم به مزایا و معایب این گونه سیستم ها بپردازیم . فلزیاب های شعاع زن نقطه دقیق هدف را مشخص نمی کنند بلکه شما را به هدف نزدیک می کنند . برای اینکه بخواهید نقطه دقیق را پیدا کنید باید از نقطه زن کمک بگیرید پس شعاع زن ها به تنهایی کاری از دستشان بر نمی آید .
قدرت تشخیص فلزیاب های شعاع زن 70 % است و احتمال این هم وجود دارد در جایی که معین کرده اند ، چیزی وجود نداشته باشد . علت این ناتوانی مربوط به حذف ذرات می باشد به دلیل اینکه ردیاب ها نمی توانند مانند نقطه زن ها ذرات را حذف کنند و ممکن است در منطقه ای بیش از حد ذرات وجود داشته باشد . در این حین شعاع زن ذرات را فلز تشخیص می دهد و به سمت آن حرکت می کند . البته اگر نقطه زن داشته باشید جای نگرانی نیست . چون این نقطه زن است که تشخیص می دهد جایی که فلزیاب شعاع زن مشخص کرده فلز موجود است یا نیست و به راحتی برخلاف شعاع زن می تواند ذرات را حذف کند .
متاسفانه در ردیاب های بلبرینگی با کوچکترین حرکت اضافی دست کاوشگر ، سیستم به اشتباه جهت می گیرد و اپراتور اشتباه می کند . از جهتی این نوع ردیاب ها در شرایط آب و هوایی نا مناسب کاربرد ندارد . بر فرض مثال هنگام وزش باد شدید و طوفان نمی توان با سیستم کار کرد ، چون باد جهت دستگاه را تغییر می دهد .
اگر سوالی در این باره دارید می توانید با ما در ارتباط باشید .