با مهمترین تنظیمات سیستم های فلزیاب آشنا شوید .

با توجه به پیشرفت هایی که در زمینه ی علوم الکترونیکی شده است . شرکت های معروف و توانمند تولید سیستم های فلزیاب نیز عقب نمانده اند و تلاش خود را کرده اند تا سیستم های خود را با توجه به نیاز امروز کاوشگران محترم بروز نمایند . با توجه به اینکه فلزیاب ها امروزه پیشرفت های چشمگیری کرده اند ، از این رو باعث شده تا تنظیمات مهمی در آن ها پدید آید . این تنظیمات فلزیاب ها به خاطر این است که کاوشگر در هر نوع آب و هوا و شرایط محیطی بتواند با سیستم کار کند . اما به شرطی که این تنظیمات را بشناسد و عملکرد هر کدام را بداند . امروز همراه شما هستیم تا به بررسی مهمترین و کاربردی ترین تنظیمات بپردازیم .

Detech ssp 5100 deephunter metal detector metalldetektor tiefensonde - مهمترین تنظیمات سیستم های فلزیاب

تنظیمات sensitive فلزیاب :

یکی دیگر از مهمترین تنظیمات مربوط به سیستم های فلزیاب گزینه ی sensitive یا همان حساسیت است . اما این گزینه چه کاربردی دارد و چه کمکی به کاوشگر می کند ؟

گزینه ی حسایت در فلزیاب ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا جایی که اگر سیستم مورد نظر این گزینه را نداشته باشد فاقد ارزش است چون هیچ کاربردی ندارد . گزینه ی حساسیت در حالت کلی برای بالانس شدن بهتر دستگاه به وجود آمده است . این گزینه توانایی این را دارد تا ذرات و مواد معدنی مزاحم را حذف کند تا از اشتباهات کاوشگر جلوگیری کند . همه ی ما می دانیم که در درون خاک یکسری ذرات و مواد معدنی وجود دارد که باعث می شود فلزیاب به آن ها واکنش نشان دهد و کاوشگر را سردرگم کند . در اصطلاح به این ذرات و املاح معدنی ، ذرات مزاحم نیز گفته می شود . گفتنی است بیشتر سیستم های  برند و معروف گزینه ی حساسیت را دارند .

طرز عملکرد گزینه sensitive :

وجود ذرات و املاح معدنی در همه ی مناطق به طور یکسان نمی باشد و نسبت به شرایط محیطی متغیر است . طبق مطالعات و آمار ها ، کشور ما دارای ذرات و املاح معدنی بالایی است . از این رو کاوشگر اگر فلزیابی را خریداری کند که توانایی حذف ذرات را ندارد با مشکل جدی مواجه می شود . کاوشگر می تواند با تنظیم درست گزینه sensitive سیستم فلزیاب حساسیت سیستم را تا حدی پایین بیاورد که دیگر ذرات و املاح معدنی مزاحم را تشخیص ندهد . قابل ذکر است عدد تنظیم شده برای این پارامتر در همه ی مناطق یکسان نیست ، چرا که همانطور که گفته شد وجود ذرات مزاحم در همه ی مناطق برابر نیست . یعنی ذرات در برخی مناطق کم و در بعضی مکان ها بیشتر است . گزینه sensitive با توجه به میزان وجود ذرات و املاح معدنی مزاحم تنظیم می شود .

برای ارتباط با کارشناسان ما اینجا کلیک کنید .

index9 1024x1024 - مهمترین تنظیمات سیستم های فلزیاب

تنظیمات Noise filter فلزیاب :

بدون شک تنظیمات مربوط به Noise filter سیستم فلزیاب یک اصل مهم در تمامی دستگاه ها است . این گزینه به شدت از اهمیت بالایی برخوردار است و فقدان این گزینه در فلزیاب باعث بی ارزش بودن آن می شود . تنظیمات Noise filter همانطور که از اسمش مشخص است ، نویز های مزاحم را فیلتر می کند . بیشتر سیستم های فلزیاب به صورت پالسی کار می کنند و فرکانس هایی از طریق لوپ های خود منتشر می کنند . به محض اینکه این پالس ها با سطح فلزی برخورد کنند سیستم صدا می دهد و اپراتور را از وجود فلز مطلع می کنند . اما در این حین است که ممکن است نویز های مزاحم و اضافی در محیط کاوش باشد که با پالس های ارسالی برخورد کنند . این کار موجب این شود که دستگاه صدا های اضافی دهد و کاوشگر را سردرگم کند .

نویز های مزاحم چیست ؟

یه نویز هایی مزاحم می گویند که در کارکرد درست دستگاه مشکل به وجود آورد و باعث شود سیستم فلزیاب صدا های کوتاه یا بلند اضافی دهد . اما علت این نویز های اضافی چیست ؟

ممکن است اپراتور یا کاوشگر در محلی که با سیستم فلزیاب کاوش می کند ، کابل فشار قوی ، دکل مخابراطی ، امواج زیاد موبایل و … باشد . همانطور که می دانید این موارد و امثال آن ها پالس و فرکانس هایی منتشر می کنند که باعث میشود این سیگنال ها با فرکانس های سیستم فلزیاب برخورد کنند و فلزیاب دچار صدا های اضافی شود . اما در این حین باید چه کاری انجام داد ؟

همانطور که در بالا هم به آن اشاره کردیم در سیستم های نسل جدید گزینه ای به نام نویز فیلتر وجود دارد . اگر اپراتور تشخیص دهد که این صدا های اضافی مربوط به نویز های مزاحم میباشد باید مقدار این گزینه را تا حدی بالا بیاورد تا سیستم فلزیاب نویز های مزاحم را فیلتر نماید . البته صدا های اضافی دستگاه تماما مربوط به نویز های مزاحم نیست بلکه علت های زیادی دارد . ممکن است سیستم  مشکل داشته باشد یا کاوشگر تنظیمات حساسیت فلزیاب را درست تنظیم نکرده باشد و در این حین سیستم ذرات را فلز تشخیص دهد و … ولی همانطور که گفتیم نویز های مزاحم یکی از علت ها است .

گزینه Automatic balance سیستم :

Automatic balance یا همان بالانس اتوماتیک به بیان ساده تر از بالانس کردن متوالی فلزیاب توسط کاوشگر جلوگیری می کند . اگر اپراتور این گزینه را در سیستم فلزیاب فعال نماید سیستم به صورت خودکار هر چند دقیقه یکبار که تعیین مدت هم دست کاوشگر می باشد خود را با زمین محل کاوش مطابقت می دهد یا به اصطلاح بالانس انجام می دهد .

بسیاری از افراد تا وقتی که اسم این گزینه را می شنوند و با طرز کارکرد آن آشنا می شوند علاقه مند می شوند تا این گزینه را در سیستم فلزیاب خود فعال کنند تا مجبور نباشند به طور متوالی سیستم را بالانس کنند . اما ما به مشتریان خود همیشه یاد آور می شویم که به هیچ عنوان این گزینه را فعال نکنند .

علت فعال نکردن بالانس اتوماتیک این است که ممکن است در محلی که کاوشگر در حال کاوش است فلزاتی وجود داشته باشد . هنگامی که کاوشگر لوپ فلزیاب را روی فلز قرار می دهد ممکن است سیستم به طور خودکار بالانس شود . در این حین است که سیستم فلز را مزاحم تلقی می کند و طول پالس هایی که منتشر می کند را کاهش می دهد تا دیگر فلز مزاحم را نبیند . این کار باعث می شود که قدرت فلزیاب کاهش یابد . از جهتی ممکن است کاوشگر به دنبال هدف باشد و وقتی درست روی هدف قرار گرفت فلزیاب بالانس شود . سیستم وجود فلز را به اپراتور اطلاع ندهد و کاوشگر به سادگی از روی هدفی که دنبالش است رد شود .

پیشنهاد می شود مطلب شایعاتی در مورد فلزیاب ها را مطالعه کنید .

detector de metales whites spectra v3i 1 - مهمترین تنظیمات سیستم های فلزیاب